NL

Activiteitenkalender

 • 22 mrt 2018: WKK en assimilatiebelichting in aardbeienteelt
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
 • 11 apr 2018: Rassendag junidragers aardbei
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
  Meer info
 • 18 apr 2018: Workshop vollegrondsteelt aardbei
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
  Meer info
 • 1 aug 2018: Rassendag doordragers aardbei
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
 • 31 aug 2018: Workshop opvang en hergebruik trayvelden aardbei
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
 • 22 sep 2018: Internationale Mechanisatie & Demonstratiedag Aardbei
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
  Meer info

Laatste nieuws

GLITCH project goedgekeurd

Twaalf Vlaamse en Nederland-Limburgse bedrijven en kenniscentra slaan de handen in elkaar om de glastuinbouw verder te versterken. Het gaat om innovaties rondom energieverbruik, minder CO2 uitstoot en efficiënte omgang met hulpbronnen. Het consortium heeft hiervoor een Europese subsidie ontvangen en is daarbij intensief ondersteund door de Provincie Limburg en de Provincie Antwerpen. Het traject loopt van juni 2018 tot medio 2021.

Workshop aardbei in vollegrond

Op 18 april organiseert PCH met BDB een workshop rond telen van aardbei in vollegrond. De avond start met een proefveldbezoek om 19u. Inschrijven kan tot 6 april via deze website.

Workshop aardbei in vollegrond

Op 18 april 2018 organiseren Proefcentrum Hoogstraten en Bodemkundige dienst van België een workshop specifiek voor de aardbeientelers in vollegrond. In het Europese H2020 project Fertinnowa en het Vlaio LA-traject 'Irrigatie en bemesting in vollegrond aardbei' zoeken we naar de correcte bemestings- en watergiftstrategieën om de vollegrondsteelt te optimaliseren. In het onderzoek streven we naar het behoud van optimale kwaliteit en productie om tegelijk te voldoen aan de vereisten naar restwaarden van nutriënten in de bodem. Op de workshop staat een bezoek gepland aan de demoproef waarbij KNS-tabellen gebruikt worden om een optimale stikstofgift na te streven rekening houdend met wat de bodem aan voedingsstoffen kan bieden. De proef wordt uitgevoerd in wandelkappen op het ras Elsanta. Daarnaast zullen enkele sprekers de behaalde resultaten in de projecten toelichten.

De workshop start om 19u op Proefcentrum Hoogstraten en is open voor alle geïnteresseerden. Het programma en alle nodige info vind je terug in de uitnodiging.

We vragen deelnemers om in te schrijven voor 6 april via de inschrijvingsmodule.

            

©  Proefcentrum Hoogstraten  -  Voort 71  -  2328 Meerle  -  België
Tel: +32 (0)3 315 70 52  -  Fax: +32 (0)3 315 00 87  -  info@proefcentrum.be
website by debiek*